Unul dintre motivele principale pentru defectarea prematură a piconului hidraulic implică adesea cicluri operaționale extinse, în care operatorii angajează continuu pistonul pentru a lovi piatra. Respectarea ghidurilor și tehnicilor operaționale fundamentale poate reduce semnificativ uzura și degradarea componentelor, prelungind astfel durata activităților de spargere a rocii.

Operarea eficientă a unui picon hidraulic nu trebuie să fie complexă dacă sunt urmate sfaturi simple de operare, de la controlul curselor în gol și menținerea unghiurilor optime a sculei până la asigurarea unor practici adecvate de gresare și întreținere.

Minimizarea loviturilor inactive

Loviturile frecvente în gol pot fi dăunătoare pentru durata de viață a unui picon hidraulic. Activarea protecției împotriva loviturilor în gol în timpul funcționării de rutină este recomandabilă, deoarece piconul hidraulic poate fi declanșat numai atunci când unealta este apăsată pe un obiect. Operatorii pot dezactiva această caracteristică atunci când sparge material moale sau în aplicații de demolare în care forța de alimentare adecvată ar putea fi dificilă.

Menținerea unghiurilor optime pentru unealta

Pentru o funcționare eficientă, se recomandă menținerea unui unghi de 90 de grade între instrumentul de spart pietre și suprafața materialului. Orice mișcare sau rupere a suprafeței ar trebui să determine o corectare imediată a unghiului sculei. Utilizarea prelungită peste sau sub unghiul de 90 de grade poate cauza deteriorarea piconului și poate accelera uzura bucșei. Lovirea materialului în apropierea marginii sale, mai degrabă decât în centru, poate crește eficiența operațională. Se recomandă să evitați lovirea în același loc timp de peste 15 secunde în mod continuu. Dacă obiectul rămâne intact sau cuiul picon nu reușește să pătrundă, este esențial să opriți piconul hidraulic și să repoziționați cuiul picon.

Practici eficiente de gresare

Regimul de gresare este condiționat de aplicarea și metoda operațională. Aplicațiile în care unealta suferă penetrare și mișcări mai lungi necesită un consum mai mare de vaselina pentru scule în comparație cu scenariile de rupere la impact în care unealta rămâne constant pe inelul de împingere. Mediile cu praf necesită gresare sporită.

O procedură de gresare adecvată este realizată atunci când vaselina este vizibil răspândită pe lungimea echivalentă cu diametrul sculei, poziționată chiar sub placa inferioară a carcasei. Producătorii furnizează lubrifianți specializați pentru scule și sisteme automate de lubrifiere care optimizează lubrifierea în timp ce folosesc canitate minima de vaselina. Aceste sisteme prelungesc durata de viață a sculei și bucșelor, reducând semnificativ timpul de stationare.

Prin adoptarea acestor tehnici operaționale, operatorii de spargere a pietrelor pot extinde în mod semnificativ longevitatea echipamentului și pot spori eficiența generală.

3 Replies to “„Îmbunătățirea eficienței de spargere a pietrei: tehnici operaționale pentru performanță prelungită””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo:gg

Sitemap

Contact

Newsletter

Abonați-vă la newsletterul nostru!

© Copyright 2023 Corporation Construct- All Rights Reserved